Naast onze normale productie aan vaste afnemers heeft Plantag veel projecten in binnen- en buitenland gedaan. Van kleinschalig tot enorm groot en zowel binnen als buiten. Een greep uit onze projecten leest u op deze pagina. Aan alle projecten hebben we met alle plezier en passie gewerkt.

In het Omega Museum in Biel, Zwitserland worden verschillende exposities van het prestigieus horlogemerk gepresenteerd op een houten parketvloer die perfect past bij het tijdloze concept. De parketvloer werd gelegd door het Zwitserse bedrijf Parkette. Een bedrijf dat alleen gaat voor de beste kwaliteit. 800 m2 massief houten vloerdelen werden bewerkt met onze producten. Met als paradepaardje een indrukwekkend met de hand geoliede houten wereldkaart van ongeveer 100 m2 die in de vloer werd gefreesd met de nieuwste laser technologie.

De grote zaal van de Elbphilharmonie Hamburg biedt plaats aan ongeveer 2.100 toeschouwers in een unieke ambiance. Het publiek rangschikt zich rond het podium in terrassen en de akoestiek van de zaal is zeer geschikt voor voor concerten met een groot orkest.

Een oppervlakte van 6000 m2 voor spectaculaire geluidservaring. Op de akoestische binnenmuur is 4200 kg lak gebruikt. De ‘witte huid’bestaat uit meer dan 10.000 gefreesde stukken en kapjes. Zo ontstaan voor meer dan één miljoen schelpjes op deze muur die het geluid in elk hoekje reflecteren in de bijzonder fraaie concertzaal.

Villa Rosorum, eind jaren 20 van de vorige eeuw werd dit karakteristieke pand gebouwd in opdracht van de Raad van de Arbeid. Het pand werd na een grondige verbouwing aan de binnenzijde in gebruik genomen als hoofdkantoor van Nutreco. In het voorjaar van 2018 is de villa een zorgvilla van de stichtig Rosorum met 26 luxe woonstudio’s en diverse algemene ruimtes voor ouderen. Dit prachtige trappenhuis werd kundig gerenoveerd door Soetendaal trappen uit Barneveld. Zo werden de treden behandeld met PCG wasolie midbrown om het een matte, chique uitstraling te geven. Het hout kreeg zo weer de uitstraling wat bij dit indrukwekkende pand hoort.

Veiligheid voorop. De PCG lakken worden ontwikkeld met de grootste zorg en respect voor de mens en omgeving. Steeds meer architecten schrijven onze lakken voor vanwege de kwaliteit, het voldoen aan de milieuwetgeving, Arbowetgeving en rekening houden met de gezondheid van de meest kwetsbare groepen. De opdracht voor deze kindercreche was, naast rekening te houden met veiligheid en gezondheid, de kamers uitnodigend en kindvriendelijk te maken. Met recht zeggen we daarom dat onze lak geschikt is voor oppervlakken voor jong en oud. In onze lakken combineren we praktische zaken met welzijn.

Exclusiviteit ten top! Zowel voor professionals als doorgewinterde muziekliefhebbers.  Slecht 999 stuks wereldwijd gemaakt en dan kiezen voor de beits en wasolie van PCG. Een combinatie van de laatste technologie en exclusieve materialen voor een onvergelijkbare muzikale ervaring. De afwerking van het houten element gebeurde bij het bedrijf  Möbelerlebnis Bommersbach. Het hout dat wordt gebruikt is Amerikaans kersen en dat prachtig gefinisht met beits en 1k  wasolie.

Kasteel Stapelen in Boxtel, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is bekend als klooster en hoofdvestiging van de Nederlandse assumptionisten en werd rond de 13e eeuw gebouwd door een lid van het geslacht van Randerode. De eerste vermelding ervan stamt al uit 1293. Steeds vaker worden de beitsen, oliën en lakken van PCG ingezet voor het restaureren van eeuwenoude vloeren. Zo ook voor dit eeuwenoude kasteel.  Van Speijck Exclusive kreeg de opdracht om de vloeren te renoveren. De 19e eeuwse houten vloeren werden geschuurd en behandeld met PCG Wasolie voor een matte afwerking van het massieve eiken hout. Het hout kreeg hierdoor een levendige grandeur horende bij dit bijzondere kasteel.

‘The Ellinikon Experience’  is een park in Griekenland van meer dan 70.000 m2 waar je van alles kunt zien, meemaken, ondergaan en bestuderen. Het park is opgedeeld in verschillende themagebieden. Ellinikon wordt door de Atheners ook de stad van de toekomst genoemd met de nadruk op klimaat, omgeving en duurzaamheid. In de Marina Galleria vind je alles over jachten, havens, zee. De boot waarin je het jachtleven ervaart is bespoten met PCG 2k Lak door Moos Interieur- en Meubelspuiterij met een prachtige glansgraad en bestand tegen vocht.