• "US - Het leven is een grote canvas doek, gooi er alle verf op dat mogelijk is"

  – Danny Kaye –

 • "US - Goed gedaan is beter dan goed gezegd."

  – Benjamin Franklin –

 • "US - Kleur heb je nooit zelf, kleur krijg je door anderen."

  – Arthur Japin –

 US- Plantag Coatings Groep B.V.

De talloze mogelijkheden en voorschriften rondom lakken en beitsen bieden nogal wat ruimte voor vergissingen in aankoop en verwerking. Te vaak zien we dat laksystemen niet voldoen, niet juist worden geadviseerd of te duur zijn. Door het meedenken in processen, het begeleiden van toepassingen en onze expertise te delen, zorgen wij voor een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding zodat u altijd tevreden bent over de producten die u bij ons koopt.

Plantag Coatings Groep BV, ook wel Plantag of PCG genoemd, is gevestigd in Arnhem en levert al langer dan 50 jaar lakken en beitsen aan de meubel-, kunststof-, timmer- en parketindustrie in binnen- en buitenland. Door de uitgebreide expertise is er ook een specialisatie in onderhoudsmiddelen voor onbehandeld, geolied en gelakt hout.

 • High tech ontwikkeling

 • Samenwerking

 • Flexibiliteit

 • Nieuwste kleuren en trends

 • Directe communicatie

 • Snelle levering

Kleuren en Trends

De focus ligt op ‘finishing’-producten voor hout. Trendsetting in het ontwikkelen van nieuwe beitskleuren en laksystemen voor allerlei houtsoorten. Zoals bijvoorbeeld: eiken, grenen, acacia, mango en sheesham. Dagelijks bedenken, testen en maken we nieuwe kleuren voor houten meubelen.

Research

In onze eigen laboratoria ontwikkelen onze specialisten meubellakken voor hout, glas en kunststof. Veel aandacht is er voor milieuvriendelijke laksystemen. Dit ziet u terug in het vervaardigen van onze water- en UV-meubellakken. Prettig voor de mensen die er mee werken en veilig voor de uiteindelijke gebruikers van de gelakte of gebeitste producten.

Ontwikkeling en productie

We ontwikkelen en produceren op verschillende locaties in Nederland en Duitsland met de modernste technieken zonder de actuele milieu en Arbo wetgeving uit het oog te verliezen.

PCG Onderhoudsmiddelen

Topfitness voor hout. Met de onderhoudsmiddelen van Plantag blijft hout in topconditie. In eigen laboratoria hebben we reinigings-, verzorgings- en beschermingsproducten ontwikkeld die de meest krachtige eigenschappen van hout naar boven halen.  Hout gaat zo jaren langer mee en blijft toch zijn karakter behouden. Heel gemakkelijk in gebruik ook.

Technische Dienst

U vraagt, en wij helpen met het uitzoeken van de juiste kleur, begeleiden u in het toepassen en komen bij u langs als er problemen zijn. We hebben een UV-lakinstallatie, spuitstraat, schuur- en droogunits. Hiermee testen we uitgebreid uw producten.

Voorraad en levering

De meeste producten kunnen we door een groot voorraadmagazijn binnen 24 uur aan u leveren in heel Nederland.

Meer weten over wat Plantag Coatings Groep voor u kan betekenen?

Over Ons

Naast het maken van nieuwe kleuren en trends voor verschillende houtsoorten en andere materialen. Zijn we experts in onderhoudsmiddelen voor hout. Tenslotte is ons doel dat een prachtig natuurproduct als hout mooi en krachtig blijft. Onze adviseurs en technische specialisten begeleiden u in het lakken, oliën, reinigen en beschermen van materialen en spelen in op al uw wensen, zowel op nationaal en internationaal niveau.

Waarom wij?

Het enthousiaste team van PCG denkt in alles mee. Wij geven advies en begeleiden in het toepassen van onze producten. Ook streven we naar een eerlijke prijs-kwaliteit verhouding. Naast onze vaste kleuren ontwikkelen we ook kleuren in samenwerking met onze afnemers. Deze kleuren zijn exclusief. Door een grote voorraad leveren wij de meeste producten binnen 24 uur uit. Na afname blijven we betrokken in productieprocessen en staan we open voor suggesties van onze klanten.